NaSchoolse Activiteiten (NSA)

Klik hier voor de resultaten van de NSA-workshop Website Maken.

Regelmatig geef ik workshops via de NaSchoolse Activiteiten van KMN Kind & Co. Bij deze cursus leren de kinderen in 6 lessen de basis van HTML. Naast HTML-codes besteed ik in deze cursus veel tijd aan het leren van basisvaardigheden, zoals het werk bewaren op de computer, het werk weer terugvinden op de computer en het werk van de computer naar een USB-stick kopiëren. Ook leren de kinderen hoe ze teksten kunnen kopiëren en plakken en hoe ze iets ongedaan kunnen maken (met ctrl-Z, vaak een hele ontdekking voor kinderen!).

Aan het einde van de cursus heeft ieder kind minimaal twee pagina’s die met een link met elkaar zijn verbonden. Kinderen die snel door hebben hoe het werkt, kunnen veel meer pagina’s maken. Het streven is dat ieder kind tenminste twee pagina’s heeft. Al deze pagina’s van alle kinderen in de groep vormen samen een mini-website als afsluiting van de cursus.

Kinderen die het leuk vinden om na de NSA-cursus ‘website maken’ verder te gaan, zijn van harte welkom bij de vervolgcursussen in mijn studio.

Close Menu