Webinar Turtle Stitch

Webinar Turtle Stitch

Donderdag 22 oktober 2020 was er als onderdeel van de EU Codeweek een Webinar over “Turtle Stitch” door Joek van Montfort (met moderatie van Ramon Moorlag en Simone van Groenestijn). De Turtle refereert aan de eerste programmeertaal voor kinderen “Logo”.

Logo werd in de jaren zestig ontwikkeld door Seymour Papert. Hij wilde een programmeertaal waarmee kinderen van ongeveer 10 jaar oud de basis van programmeren konden leren. Met de programmeertaal Logo konden ze een kleine schildpad programmeren om lijnen te tekenen op het scherm.

De Turtle Stitch maakt een verbinding met een borduurmachine. Patronen die op de computer getekend, geprogrammeerd worden, kunnen vervolgens met de borduurmachine op kleding geborduurd worden. Je eigen zelfgeprogrammeerde patroon op je t-shirt, overhemd, jas of mondkapje! Ontdek in dit Webinar hoe het werkt!

Close Menu