Foto-Expositie ‘De Orde Der Dingen’

Expositie De Orde Der Dingen Hogeschool Utrecht

‘De Orde Der Dingen’ is een foto-expositie van Cym (Simone van Groenestijn). Op het eerste gezicht lijkt de expositie te bestaan uit een serie zwart-wit foto’s. Bij beter kijken is er op iedere foto ook een element in kleur te ontdekken.

De foto’s laten alledaagse beelden zien uit de directe leefomgeving van Cym. Ongeveer de helft van de foto’s is gemaakt in de omgeving van Woerden, in ‘het Groene Hart van Nederland’. De andere helft is gemaakt in Oostenrijk, in de provincie Steiermark, ‘das Grüne Herz Österreichs’, het groene hart van Oostenrijk.

Door het selectief uitlichten van een detail in kleur, lijken de alledaagse beelden te vervreemden. Beelden die we dagelijks om ons heen zien, gaan we ineens vanuit een ander perspectief bekijken. Dit effect wordt nog sterker in de bijbehorende publicatie.

In de publicatie ‘De Orde Der Dingen’ voegt Cym aan iedere foto een vraag toe.

Door de vraag bij de foto wordt de kijker gedwongen de foto nog eens te bekijken, deze keer met een nieuwe blik, vanuit een nieuw perspectief. De vragen geven een inkijk in hoe Cym de wereld om haar heen waarneemt. Tegelijkertijd laten de vragen ons nadenken over hoe wij zelf de wereld om ons heen waarnemen.

De publicatie ‘De Orde Der Dingen’ is te bestellen bij Cym.

Expositie:

Fotoserie ‘De Orde Der Dingen’
Hogeschool Utrecht, Faculteit Educatie,
Restaurant 2e verdieping,
Padualaan 97  3584 CH Utrecht

Contact:

CYM
Simone van Groenestijn
Productieweg 8
3481 MH Harmelen

Close Menu